lessphp fatal error: failed to parse passed in variable @linkColorHover: lessphp fatal error: failed to parse passed in variable @linkColorHover: Zwembad kopen? Lees hier waar u op moet letten!

Aandachtspunten voor het kopen van een zwembad

Bij de aanschaf van een zwembad komt heel wat kijken, en omdat er zo veel factoren zijn om rekening mee te houden zetten wij hier alles bij elkaar. 123zwembadkopen wil namelijk dat iedereen gelukkig is met de uiteindelijke aankoop en dat er niets wordt vergeten in het aankoopproces.

Budget

De belangrijkste en uiteindelijk beslissende factor in het keuze proces voor de aanschaf van een zwembad is natuurlijk het budget. Natuurlijk wil iedereen het liefst een mooi binnenzwembad maar dit is voor velen niet te betalen. Daarom is er tegenwoordig voor ieder budget wel een passend zwembad te vinden, dus wanneer u ongeveer weet wat u te besteden heeft kunt u verder gaan in de zoektocht naar uw ideale zwembad.

Vast zwembad

Een volgende afweging die gemaakt moet worden is of u een vast zwembad wilt, of juist een tijdelijk. Het voordeel van een vast zwembad is dat deze meestal veel groter is, en er ook mooier uit ziet in de zomer. Het nadeel is echter dat een vast zwembad veel kost en het veel ruimte in beslag neemt. Niet alleen heeft een vast zwembad veel ruimte er omheen nodig onder andere tegels, maar ook neemt een vast zwembad in de winter nog steeds ruimte in beslag terwijl een tijdelijk zwembad dan al lang is opgeruimd.

Vergunning

Een ander belangrijk onderdeel van het nemen van een vast zwembad, is dat er in veel gevallen een vergunning van de gemeente nodig is om een vast zwembad in de tuin te bouwen. Een vast zwembad is dus wel erg leuk om in de tuin te hebben, maar er komt meer bij kijken dan in eerste instantie wordt gedacht!

Tijdelijk zwembad

Het alternatief van een vast zwembad is een tijdelijk zwembad. Dit zijn opblaasbare zwembaden of zwembaden met een frame die zo op te zetten en dus ook weer af te breken zijn. Bij een tijdelijk zwembad wordt meestal aan kleine kinderbadjes gedacht, deze zijn er ook wel maar tegenwoordig zijn er ook vrij grote tijdelijke zwembaden. Sommige zijn zelfs bijna 10 meter lang en 5 meter breed, en dat is dus ‘slechts’ een opzet zwembad! Door te kiezen voor een tijdelijk zwembad kunt u dus de voordelen van een vast zwembad combineren met de voordelen van een tijdelijk zwembad.

Soorten

Zoals net is aangegeven zijn de tijdelijke zwembaden te onderscheiden in twee soorten, namelijk de opzet zwembaden en de opblaas zwembaden. Om hier een keuze tussen te maken moet u na gaan wat u belangrijk vindt en wat het budget is. Over het algemeen zijn opzet zwembaden steviger en gaan deze dus ook minder snel kapot. Het nadeel is echter dat een opzet zwembad dan wel duurder is dan de opblaasbare versie. Het wegzetten van beide zwembaden is simpel, het opblaasbare zwembad moet (zoals de naam zegt) worden opgeblazen met lucht waarna u er alleen nog maar water in hoeft te doen. Bij het opzet zwembad moet een frame in elkaar worden gezet waarna er als het ware een grote zak in wordt gehangen, deze zak wordt gevuld met water en u kunt gaan zwemmen. Intex is het bekendste zwembad merk en ook marktleider, dit merk levert zowel de opzet zwembaden als de opblaasbare zwembaden.

Vormen

Wanneer u al over de vorm begint na te denken heeft u waarschijnlijk al een heel proces achter de rug, en nu wordt het toch al wel concreet! Een zwembad is in vrij veel verschillende vormen te krijgen, maar de meest voorkomende varianten van tijdelijke zwembaden zijn toch wel de ronde en de rechthoek. Welke u kiest hangt van verschillende aspecten af, zoals waar in de tuin u het zwembad gaat plaatsen. Is er überhaupt plaats voor de rechthoekige versie of past een rond zwembad toch beter? Wanneer aan ruimte geen gebrek is komt het puur op persoonlijke voorkeur aan. Vindt u een rond zwembad mooi en praktisch, of bent u toch meer een voorstander van een rechthoek? Het is een van de voordelen van een eigen zwembad in de tuin, u bepaalt!

Grootte

De grootte van uw eigen zwembad is zeker een essentieel onderwerp om over na te denken. Hoe groter uw zwembad, hoe meer u van het water kunt genieten. Dat is één manier om er naar te kijken, een groter zwembad betekent ook een duurder zwembad (en dat niet alleen qua aankoopkosten.) Een zwembad moet namelijk ook onderhouden worden denk hierbij aan water en bij een iets groter zwembad ook aan bijvoorbeeld chloortabletten of een waterpompje. De twee belangrijkste redenen voor het beslissen over de grootte van uw zwembad zijn: ten eerste de beschikbare ruimte in uw tuin. Een groot zwembad is leuk maar u heeft er niets aan wanneer het simpelweg niet past. De andere reden is het aankoopbedrag, u wilt wel een zwembad in de tuin maar het moet wel te betalen blijven. U wilt bijvoorbeeld geen €500,- besteden aan een groot zwembad dus kiest u voor de kleinere variant.

Leeftijd gebruiker

Dit is ook een onderdeel om rekening mee te houden bij het zwembad kopen. Een kinderzwembad moet natuurlijk aan compleet andere eisen voldoen als een zwembad voor tieners. De bovengenoemde grootte heeft alles met de gebruiker te maken want wat oudere gebruikers willen wellicht op en neer zwemmen terwijl de jongere gebruiker liever met een bal in het water speelt. Een echt kinderzwembad moet natuurlijk niet te diep zijn zodat er relatief veilig kan worden gespeeld.

Zwembadtrap

Indien u een groter zwembad wilt, maar geen inbouw zwembad, heeft u waarschijnlijk wel een trap nodig om in het zwembad te komen! De meeste zwembad aanbieders raden aan om een trap te bestellen vanaf een hoogte van 75 a 80 centimeter. Vanaf deze hoogte wordt het al wat lastig om zo in het zwembad te komen, en ook er weer uit. Door middel van een trap kunt u makkelijk en veilig in het zwembad komen. Zo kunt u toch genieten van een diep zwembad zonder het te hoeven inbouwen!

Onderhoud

Wanneer een zwembad eenmaal staat ben je er nog niet mee klaar! Het onderhouden van uw zwembad kan beginnen! Een belangrijk onderdeel van de onderhoud is het beheren van de kwaliteit van het water. Uw zwembadwater heeft namelijk een bepaalde pH waarde, en zodra deze waarde niet meer tussen de 7.0 en de 7.6 is kan dit onplezierige situaties opleveren. Wilt u meer weten over de pH waarden van uw zwembadwater, klik dan hier.

Een ander onderdeel van het onderhoud is het schoon houden van uw zwembad. Wanneer het een hele zomer buiten staat komt er vanzelf viezigheid in het zwembad, denk hierbij aan zand en blaadjes. Er zijn verschillende manieren om dit materiaal uit uw zwembad te krijgen, deze manieren hangen natuurlijk ook af van de grootte van uw zwembad. Zo kunt voorkomen dat een deel van het vuil in uw zwembad komt door het zwembad af te dekken wanneer het niet wordt gebruikt. Door dit te doen hoeft u niet iedere dag opnieuw bladeren en bloemen uit het water te halen. Let dus ook goed op bij de aankoop van uw zwembad of er een afdekzeil bij is inbegrepen!

Wanneer het vuil al wel in het zwembad is zijn er nog steeds verschillende manieren om het op te schonen, denk hierbij aan simpelere manieren zoals een borstel zodat u het zand op kunt vegen. Ook een pomp is een optie, een pomp filtert het water vanzelf zodat het water voor een langere tijd schoon blijft. Let goed op hoe u uw zwembad schoon houdt, dit zorgt voor meer zwemplezier!

Installeren

Als het zwembad eenmaal bij u is aangekomen, moet het natuurlijk ook nog worden opgezet! De meeste zwembaden zijn vrij simpel in elkaar te zetten en er zit vrijwel altijd een instructie-/handboekje meegegeven met een stap voor stap uitleg. Indien u echter twee linker handen heeft is het wellicht raadzaam om hulp van een bekende in te schakelen zodat u altijd van succes bent gegarandeerd. Vaak is aan de binnenkant van het zwembad aangegeven tot waar het zwembad gevuld moet worden.

Garantie

Het vergelijken van de garantie ligt natuurlijk niet aan het zwembad zelf, maar aan de verkoper. Zo zijn er verkopende partijen die altijd op alles twee jaar garantie geven, en andere partijen die specifiek naar het product kijken wat wordt verkocht voor de garantie. Bekijk hiervoor goed de naar de kleine letters onderaan de websites van aanbieders.

Veiligheid

Tegenwoordig overal uiterst belangrijk dus ook voor zwembaden, de veiligheid! Er is natuurlijk altijd een kleine kans op verdrinkingsgevaar, ga daarom alleen zwemmen als u goed kan zwemmen of neem een zwembad die niet diep is. Andere gevaren zijn die van ongezond water, zoals eerder is gezegd is de pH-waarde erg belangrijk. Zorg dat deze op pijl is om irritaties te voorkomen. Andere mindere gevaren zijn dat er harde stukken grond door uw zwembad heen komen zodat u zichzelf verwond, denk aan een stevig grondzeil om dit te voorkomen. Ook een anti-wortel doek is handig! Probeer zoveel mogelijk potentieel gevaarlijke objecten uit de buurt van het zwembad te houden.

Elektrische pomp

Een potentieel gevaar waar niet veel aandacht aan wordt besteed is die van de elektrische pomp. Als er bij een verplaatsbaar zwembad een 230 Volt-pomp wordt gebruikt bestaat er een gevaar voor een elektrische schok. Dit gevaar kan ontstaan als de pomp defect is of nat wordt door bijvoorbeeld een overstroming. Wetgeving ontbreekt op dit gebied en dus hebben deskundigen vastgesteld dat voor verplaatsbare zwembaden uitsluitend zwembadpompen van klasse III (maximaal 12 Volt) of een vergelijkbaar veiligheidsniveau zijn toegestaan. Let dus goed op voor uw eigen veiligheid, en die van anderen!

Na het lezen van dit artikel weet u alles wat u moet weten voordat u een zwembad kiest. 123zwembadkopen.nl doet er alles voor zodat u zo min mogelijk betaald voor uw ideale zwembad, en als er vragen zijn kunt u ons altijd bereiken via de klantenservice. Succes met beslissen, het zwembad kopen en geniet daarna van uw eigen zwembad in de tuin!

soorten zwembaden

Comments are closed.